Razvoj desktop aplikacija

Desktop dev je odjeljenje IDC-a koje razvija desktop aplikativni software. Cilj našeg tima je da pomoću cutting-edge inovativnih tehnologija ponudi klijentu visokokvalitetna rješenja koja će mu poboljšati poslovanje. Ukoliko već nemamo aplikaciju u ponudi nudimo Vam rješenje po Vašoj mjeri. Nakon studije izvodljivosti i analize sistema izradićemo Vam aplikaciju po zadnjoj tehnologiji. Sve naše aplikacije rade u mrežnom okruženju tako da su Vam podaci uvijek na dohvat ruke.

Neka od naših rješenja su:


POS

Program za izradu maloprodajnih računa koji podržava ispis na fiskalne printere. Ovaj program je idealan za trgovine, kafiće i sve ostale firme kojima je potreban program koji će imati mogućnost na jednostavan način pratiti promet.


Obračun plaća

Ovaj program je idealan kako za pojedinačna preduzeća tako i za knjigovodstvene servise. Imate mogućnost obračuna zarada po zakonu FBiH. Obračun po dogovorenim plaćama ili na osnovu parametara...


Praćenje proizvodnje

Ovaj program je namijenjen da pratite ulaz/izlaz robe kroz procese proizvodnje. Možete kreirati neograničen broj procesa/skladišta i razmjenjivati robu/poluproizvode odnosno proizvode.


Praćenje kolanja dokunentacije

Program za praćenje aplikacije služi za firme koje imaju potrebe da u svakom trenutku znaju gdje im je koji dokument. Ovaj program možete također koristiti da pratite razvoj projekata koje radite.


eXchanger - za mjenjačnice

Program napravljen za mjenjačnice koji pored svoje jednostavnosti nudi mogućnost veoma detaljnog izvještavanja. Integrisano je blagajničko poslovanje, dnevno preuzimanje kursne liste od banke. Program je odobren od bankarske komisije BiH.


Praćenje uplata

Ukoliko imate potrebe da pratite uplatu članarina ova aplikacija je idealna za Vas.


Aplikacije po mjeri

Rado ćemo izraditi aplikaciju po Vašoj mjeri. Naš stručni tim je spreman da odgovori na sve izazove koje postavite pred njih.Proces u razvoju:


Studija izvodljivosti

Ovo je jedan od najvažnijih aspekata razvoja aplikacije. Moraju se precizno identifikovati svi mogući aspekti, kako tehnički tako i finansijski.

Izrada prototipa

U ovoj fazi klijent ima mogućnost da učestvuje u osmišljavanju korisničkog interfejsa i dizajna aplikacije.

Izrada aplikacije

Naš razvojni tim na osnovu prethodnih koraka pristupa izradi.

Testiranje

Proizvod se testira na ekstremne uslove rada kako bi krajnji korisnik dobio što kompletniji proizvod.

Implementacija

Isporuka proizvoda i finalna podešavanja na licu mjesta.

Održavanje

Redovan pregled sistema i dorada proizvoda kako bi krajnji korisnik imao puni ugođaj u radu.